Grindsteds nye Scania autosprøjte - Foto: René Lind Gammelmark

Nye Scania autosprøjter til Billund og Grindsted.

Autosprøjten på brandstationen i Grindsted er 22 år gammel – det var en brugt autosprøjte der blev taget i drift, da den oprindelige autosprøjte blev stjålet og derefter smadret.  Den oprindelige autosprøjte blev taget i drift for 26 år siden.  

Autosprøjten på brandstationen i Billund er 15 år gammel, og ligesom den i Grindsted er den blevet udskiftet til en mere moderne og større Scania.

Onsdag kl. 16 var der overdragelse af de to køretøjer på brandstationen i Grindsted.

 

Direktør for TrekantBrand, Jarl Vagn Hansen holdt tale, hvorefter borgmester Stephanie Storbank holdt tale. Efter talerne var det til til at overdrage nøglerne.

Borgmester Stephanie Storbank overrakte nøglerne til Billunds nye autosprøjte til brandstationsleder Steen Tommerup Knudsen og bagefter var det brandstationsleder Gunnar Melchiorsen der fik nøglerne til Grindsteds nye autosprøjte.

Grindsteds autosprøjte sættes i drift  i dag onsdag kl. 19.00  mens Billunds autosprøjte bliver sat i drift fredag eftermiddag.

 

Bonusinformationer om autosprøjterne:
– De to helt nye autosprøjter er de første af 11 sprøjter, som TrekantBrand har indkøbt i forbindelse med en politisk vedtaget plan for udskiftning og modernisering af beredskabets køretøjer.
– Autosprøjterne er udstyret med en vandtank, der kan rumme 3000 liter vand.
– Arbejdsmiljøet er i fokus i de nye køretøjer, som blandt andet er udstyret med et 360 graders kamera, der forbedrer udsynet for chaufføren under kørsel.
– I kabinen er der aircondition og køleskab, så brandfolkene undgår overophedning og dehydrering.
– Udstyret på autosprøjten er tydeligt mærket og lettere tilgængeligt, så brandfolkene i højere grad undgår forkerte løft.
– Autosprøjtens værktøj er eldrevet, så det forurener mindre og er lettere at håndtere.

Foto: René Lind Gammelmark
Batteridrevet frigørelsesværktøj – Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Direktør for TrekantBrand, Jarl Vagn Hansen, Borgmester Stephanie Storbank, og Brandstationsleder Steen Tommerup Knudsen – Foto: René Lind Gammelmark
Direktør for TrekantBrand, Jarl Vagn Hansen, Borgmester Stephanie Storbank, og Brandstationsleder Gunnar Melchirosen – Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Billunds nye Scania autosprøjte. – Foto: René Lind Gammelmark
Grindsteds nye Scania autosprøjte – Foto: René Lind Gammelmark
Borgmester Stepanie Storbank(V) holdt tale – Foto: René Lind Gammelmark
Beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen fra TrekantBrand holdt tale – Foto: René Lind Gammelmark

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.